Urheiluravinteet

Leader Sports Nutrition -urheiluravinteet maksimoivat urheilusuorituksesi

Urheiluravinteet ovat olennainen osa urheilusuoritusten- ja kehon kehittymistä. Tuloksia tavoitteleville urheilijoille urheiluravinteiden käyttö on tärkeätä ja ne soveltuvat hyvin myös tavallisille kuntoilijoille ja liikkujille. Tehonlisääjät antavat rankkaan treeniin puhtia ja niiden avulla myös rasituksenkesto paranee. Palauttajat lievittävät treenin jälkeistä lihasten rasittuneisuutta ja niiden sisältämän proteiinit kasvattavat lihaksia. Leaderin Sports Nutrition -urheiluravinnesarja on suunniteltu ja testattu yhteistyössä lääketehtaiden, raaka-ainevalmistajien, tutkijoiden ja huippu-urheilijoiden kanssa.

Tuotevalikko:

 

 

Proteiinit

Proteiinin riittävä saanti on ihmiselle tärkeää mm. lihasten kehityksen, vastustuskyvyn ylläpidon ja normaalin hormonaalisen toiminnan takia. Liian alhainen proteiinin saanti heikentää mm. suorituskykyä, kehitystä ja palautumista sekä lisää sairastumisriskiä. Proteiinit toimivat kudosten rakenteellisina osina esimerkiksi lihaksissa, jänteissä, limakalvoissa, ihossa ja luustossa.

Ihmisen elimistö voi purkaa lihaksen proteiineja energiatuotantoa varten, jos energian ja erityisesti hiilihydraattien saanti ei ole riittävää. Proteiinit koostuvat yhteensä 20 eri aminohaposta, joista kymmentä ihmisen elimistö ei pysty itse valmistamaan, vaan ne täytyy saada ravinnosta. Aminohapot toimivat rakennusaineina kudos- ja entsyymiproteiineissa sekä monissa hormoneissa ja hermostollisissa välittäjäaineissa. Proteiinissa on energiaa 17 kJ (4 kcal) grammaa kohden.

Urheilijan proteiinintarve

Riittävä proteiinin saanti on tärkeää kaikille urheilijoille. Ruoasta pystyy yleensä saamaan tarvittavan määrän proteiineja ravinnon laatua tarkastamalla. Urheilijan proteiinintarve on yleensä 1,2 – 3 g painokiloa kohti, lajista ja tavoitteesta riippuen.

Heraproteiinijauheet

Sports Nutrition Whey Protein+ ja Whey Isolate+ – Hyvänmakuiset ja laadukkaat heraproteiinikonsentraatit. Useita herkullisia makuvaihtoehtoja.

Heraproteiini on nopeasti imeytyvä, maidosta peräisin oleva proteiini. Heraproteiinilla on erinomainen aminohappoprofiili ja se sisältää runsaasti haaraketjuisia aminohappoja (BCAA), minkä ansiosta se on suosittu lisäravinne lihasmassan rakentamisessa.

Heraproteiini – Whey Protein+
Whey Protein+ on erinomainen proteiinilisä milloin tahansa päivän aikana. Nauti hyvin liukeneva proteiini välipalaksi, treenien jälkeen tai lisäämään aterian proteiinipitoisuutta.
Useita makuvaihtoehtoja, proteiinipitoisuudet tuotteissa 73-80 %, riippuen mausta.

Heraproteiini-isolaatti – Whey Isolate+
Whey Isolate+ on erittäin korkeapitoinen, Suomessa valmistettu heraproteiini-isolaatti, joka sisältää vain vähän rasvaa ja hiilihydraatteja. Tuote liukenee hyvin nesteeseen ja maku on tasapainoinen.  Proteiinipitoisuus jopa 84-88 % riippuen mausta.


Kasviproteiinijauheet

Leaderin kasviproteiinijauheita löytyy kattavasta valikoimastamme neljää eri raaka-ainetta: soijaa, riisiä, hernettä ja hamppua. Lisäksi tarjolla on sekoituksia eri proteiinilähteistä. Osa tuotteista luokitellaan korkealaatuisiin Superfoodeihin.

Soija on perinteinen kasviproteiinilähde, joka valmistetaan soijapavusta. Riisiproteiini sopii herkkävatsaisille ja sen aminohappokoostumus on loistava. Herneproteiinia suositellaan allergikoille ja myös sen aminohappoprofiili on erinomainen. Hamppuproteiinissamme taas on on runsaasti omega-3- sekä omega-6 rasvahappoja. Hamppuproteiini sisältää lihan tavoin kaikki ihmiskeholle välttämättömät aminohapot ja sen rasvahappokoostumuksen uskotaan olevan ihmiskehon kannalta optimaalinen.
Lue lisää Hamppuproteiinista.


 

Palautuminen

Ruokavalio vaikuttaa ratkaisevasti palautumiseen urheilusuorituksesta. Pitkäkestoinen tai raskas treeni rasittaa elimistöä monella tapaa ja elimistö tarvitsee energiaa ja rakennusaineita siitä palautumiseen. Palautumisen lisäksi riittävän energian tankkaaminen urheilusuorituksen jälkeen on oleellinen osa fyysisien suorituskyvyn kehittymistä. Juuri sopivan määrän proteiinia ja hyvälaatuisia hiilihydraatteja sisältävät palautumisjuomat ovat helppo ja nopea tapa antaa elimistölle energiaa ja rakennusaineita treenin jälkeen. Lisäksi palautumisjuomien ravintoaineet ovat helposti ja nopeasti imeytyvässä muodossa.


Gainer+ / Massanlisäys

Sports Nutrition Gainer+ – Proteiini-hiilihydraattijuomajauhe lihasmassan ja voiman alkulähteillä
Leader Gainer+ -proteiini-hiilihydraattijauheesta valmistettu juoma on vaivaton tapa lisätä lihasmassaa ja painoa – Gainer+ on kaikkien lihasmassanlisäysjuomien eliittiä. Gainer+ -tuotteet koostuvat nopeista (dekstroosi) ja hitaammin imeytyvistä (maltodekstriini) hiilihydraateista yhdessä heraproteiini-isolaatin kanssa. Gainer+ -lihasmassan lisääjiä käytetään myös lisäämään energian ja proteiinin saantia. Saatavilla kolmea herkullista makua; minttusuklaa, suklaa ja mansikka. Tuotteet on makeutettu sukraloosilla. Veteen valmistettuna juoma-annos on vähälaktoosinen (laktoosia <0,3 g / 100 ml).

Lihasmassan kasvatus

Gainer+:lla saat kaiken tarvittavan lisän lihasmassan- ja voiman kasvattamiseen, missä kaikkein tärkeintä on saada enemmän energiaa, kuin kuluttaa. Seuraavaksi tärkein asia on muistaa treenata hyvin – lisää treeniisi reilusti painonnostoa ja proteiinia! Juomaa voidaan käyttää myös välipalana tai aterian lisänä. Gainer+:ssa on lisäksi L-glutamiinia ja kreatiinimonohydraattia, jotka tehostavat harjoittelua ja siitä palautumista. Hyvin sekoittuvassa Gainer+:ssa on ihanteellinen aminohappoprofiili, sekä runsaasti elimistölle tärkeitä BCAA-aminohappoja, eikä lainkaan aspartaamia.

Annostus ja käyttö: Sekoita 100 g 4 dl:aan (1 annos n. 2 dl jauhetta) vettä, maitoa tai mehua 1-3 kertaa päivässä. Ravistele shakerissä, blendaa tehosekoittimella tai sekoita vispilällä.

Annoksia pakkauksessa: n. 10 annosta, à 100 g.

Valmistettu Suomessa.


Urheilujuomat

Tehonlisääjät

Tehonlisääjät antavat puhtia, parantavat rasituksenkestoa ja tekevät liikkumisesta mukavampaa ja tehokkaampaa.